Volgens Felipe Massa heeft Ferrari geen enkel voordeel meer bij het gebruik van de Bridgestone-banden. De afgelopen jaren maakte de Scuderia al gebruik van het Japanse rubber, waar ze tot het afgelopen seizoen ook hun zegje hadden in de ontwikkeling van de band moet het volgend seizoen gaan rijden op rubber die voor alle teams ontworpen zijn.

Ferrari had tijdens de eerste wintertests nog de beschikking over de opgedane kennis van het afgelopen jaar. Het rode team was de eerste dagen dan ook de snelste, maar zag die voorsprong na enkele testdagen als sneeuw voor de zon verdwijnen. De andere teams leerden de band steeds beter te begrijpen waardoor hun tijden steeds sneller werden.

Felipe Massa zegt dat de banden zodanig anders zijn, dat ieder team vanaf nul begint: Er zijn veel dingen veranderd. Iedereen zei dat Ferrari een voordeel zou hebben op bandengebied. De waarheid is echter dat elk team opnieuw begint, dus ook voor Ferrari.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!