sim·ple·ton (smpl-tn)
A person who is felt to be deficient in judgment, good sense, or intelligence; a fool.

Bernie Ecclestone deed weer eens een ‘uitspraak’! Aan Motorsport.com vermeldde de FOM-baas dat Button en Sauber de overvallen aan zichzelf te verwijten hebben!! Deze uitspraak kwam voort uit de discussie over de toekomst van de Braziliaanse Grand Prix, die na het gewelddadige weekendje Interlagos oplaaide.
Want niet alleen Jenson Button moest zich in zijn gepantserde Mercedes B uit de voeten maken voor mannen met automatische vuurwapens, ook een drietal Sauber-engineers werd op de straten van Sao Paulo onder bedreiging van een geweer gemaand om een aantal spulletjes te ‘schenken’.

En dus was er paniek in de tent. Niet bij Ecclestone echter. De grote man van de F1 deed in de media de volgende uitspraken:

“I’ve been coming here for 40-odd years, walking about, and I’ve never, ever had a problem. […] Brazil’s problems are no worse than those in Oxford Street or New York.”
“They look for victims, they look for people who are a little bit slow and simple, but the people who look a bit bright, they never go after them. But as for the race, I’m happy. We’ll be here for another hundred years.”

Ondergetekende kan het zich nog herinneren, dat Bernie samen met zijn Slavica ook slachtoffer werden van een roof-overval. In 1995 (?) als ik dat goed hebt. Bernie kreeg toen een paar rake klappen, wat resulteerde in oa. een gebroken neus en dicht getimmerde ogen! Meneer Ecclestone ‘regelde’ alles echter zelf af. Ik laat het aan uw fantasie over, wat daarmee kan worden bedoeld… Wel moet het worden gezegd, dat dit voor hun voordeur gebeurde! In dat opzicht heeft Ecclestone gelijk om niet mee te gaan in de paniek over de overvallen.

Maar..”gefeliciteerd” Button en Sauber-engineers, jullie zijn officieel achterlijk .

By peter