Afgelopen weekend reed de Dutch Supercar Challenge voor de laatste keer dit seizoen hun wedstrijd, strijdtoneel was het TT Circuit in Assen. Hans Ambaum werd na afloop van de race op zondag tot kampioen gekroond in de GT klasse terwijl in de Supersport Pieter van Soelen het kampioenschap binnen hengelde. In de sport klasse waren Rolf van Os en Eugène Janssen te sterk voor de concurrentie en werden kampioen.

Ex-Champcar coureur Nicky Pastorelli reed ook mee, hij was actief in de V8 Passat als teamgenoot van Meindert van Buuren, in de race op zaterdag wisten beide heren nog het podium te beklimmen met een mooie tweede plaats. Ook het jongere broertje van Nicky Pastorelli, Francesco, reed net als Nicky zelf deze gastrace en hij verklaarde na afloop dat het hem leuk om ook volgend jaar actief te zijn in de Dutch Supercar Challenge. Uiteraard voegde hij eraan toe dat er nog niets zeker is.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!