Vorige week schreef De Standaard al dat er tussen de Grote Prijs van Groot-Brittannië en Duitsland waarschijnlijk in Spa getest zal worden. Vandaag schrijft autosport.com dat de Formule 1 teams daar deze week over zullen beslissen.

De teambazen en het Formule 1 testcomité zijn in de laatste fase van de onderhandelingen over een testsessie in de tweede week van juli. Volgens het huidige testschema staat in die week wel al een testsessie in Barcelona gepland. Maar de meeste teams zouden Spa verkiezen boven Barcelona omdat het circuit grondig gemoderniseerd is. Bovendien is ook het tracé licht gewijzigd.

Ook de directie van Spa-Francorchamps wil een F1-test naar België halen, om zo de terugkeer van de Belgische Grote Prijs te promoten. Door de wijzigingen aan Spa moet het circuit opnieuw gehomologeerd worden door de FIA, maar dat zou volgens autosport.com geen problemen geven.

De F1-teams mogen nu zelf beslissen hoeveel ze testen. Daarom willen veel teams het liefst zo veel mogelijk racecircuits aandoen. Zo wordt ook al in Bahrein en in Maleisië getest als voorbereiding op de races.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter