Volgens Pedro de la Rosa wordt de nieuwe McLaren beter dan die van afgelopen seizoen en lijkt de MP4-22 veel op de MP4-21. Verder ziet de 35-jarige Spanjaard Ferrari als dé favoriet voor 2007.

We weten nog niet zo heel veel over de nieuwe wagen, maar we weten wel al dat de nieuwe bolide er gelijkaardig zal uitzien aan de wagen van afgelopen jaar. vertelt de la Rosa aan persbureau EFE. Sommige delen rond de cockpit zijn anders. Ik heb een goed gevoel over de nieuwe wagen. We hebben verschillende dingen weggelaten die dit jaar niet in ons voordeel hebben gewerkt.

Meestal beleefd het team geen twee slechte seizoenen achter elkaar. Met een team als de onze, zal het moeilijk worden om opnieuw een seizoen te hebben zonder overwinningen. Het team heeft hard gewerkt om de auto te verbeteren en de vooruitzichten zijn positief.

De Spaanse coureur weet nog niet of hij volgend jaar test -of racecoureur zal zijn, samen met Lewis Hamilton is hij in de running voor het tweede stoeltje naast wereldkampioen Alonso.

Verder ziet de la Rosa Ferrari als favoriet voor de titel volgend seizoen, vooral omdat het Italiaanse team voordeel kan halen uit de jarenlange en nauwe samenwerking met bandenfabrikant Bridgestone.

Het is moeilijk te zeggen hoe onze auto zich zal aanpassen op de nieuwe banden. Op dit gebied heeft Ferrari een voordeel, zij hebben al veel ervaring met de Bridgestone-banden.

De 35-jarige Spanjaard verwacht drie titelkandidaten volgend seizoen: De strijd om de wereldtitel zal gaan tussen Renault, Ferrari en McLaren.. Verder vindt de la la Rosa dat Honda en BMW-Sauber veel progressie hebben geboekt en die teams ook competitief in 2007 zullen zijn. Toyota wel eens voor verrassingen zou kunnen zorgen denkt de la Rosa.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!