Pedro de la Rosa behoudt het vertrouwen van McLaren en zal ook in China en Japan de tweede McLaren-bolide besturen. Ondanks dat McLaren eerder al bekend maakte dat de Spanjaard het seizoen zal afmaken als vervanger van Juan Pablo Montoya heeft men enkel zijn positie bevestigd voor de Aziatische races.

De la Rosa heeft veel ervaring op het circuit van Suzuka, hij won er drie titels (F3, F. Nippon en GT). McLaren-directeur Martin Whitmarsh vindt het dan ook meer dan logisch dat hij in Suzuka achter het stuur zit van de MP4-21: Het is een logische beslissing dat hij ook in Suzuka zal racen. Ervaring helpt daar echt.

Wie er voor de laatste Grand Prix van dit seizoen in Brazilië plaats neemt achter de tweede McLaren, maakte het team nog niet bekend. Mogelijk maakt Lewis Hamilton al een vervroegd debuut na het binnenhalen van de GP2-titel.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!