Het zit er weer tegen bij de coureurs. Aanleiding was de verkiezing van de directie van de GPDA, toen Rubens Barrichello en Nico Rosberg weigerden om zich aan te sluiten. Dat kon David Coulthard niet begrijpen. In september werden Fernando Alonso, Ralf Schumacher en Mark Webber al in het bestuur gestemd, en de 35-jarige Schot zal het volgend jaar na meer dan tien jaar als voorzitter bekeken houden. Nu ook Michaël Schumacher weg is, is de organisatie van de coureurs dringend op zoek naar nieuwe leden. Maar omdat Barrichello en Nico Rosberg weigerden toe te treden kon de Schot die beslissing niet begrijpen. Ze nemen enkel, maar geven niets terug, zegt Coulthard aan het Britse F1 RacingMichaël nam veel van de sport maar gaf ook veel terug. Ik heb minder teruggegeven, maar ik heb ook minder genomen. Maar ik heb zeker en vast gegeven.

Veel andere coureurs nemen gewoon alles wat ze kunnen, en geven niets terug, gaat hij verder.Bijvoorbeeld Rubens. Ik heb jaren en jaren tegen hem geraced, hij is een goeie jongen en getalenteerd, maar hij rijdt gewoon zijn race en verdwijnt daarna. Ook zo met Nico. De GPDA is de enige weg van waar ze de sport kunnen beïnvloeden en toch willen ze er niets van weten. Ik vroeg Nico of hij wou toetreden en zijn antwoord was simpelweg: No way! Ik kan gewoon niet begrijpen waarom iemand niet wil deelnemen aan de enige manier om de sport te verbeteren, dankzij de GPDA kunnen ze de veiligheid blijven verbeteren en na de race veilig en ongedeerd terug naar huis gaan. Dus als iemand als Nico zegt dat hij er niet klaar voor is, is gewoonweg idioot.

Coulthard zijn uitspraken zijn niet goed onthaald ten huize Barrichello. Gisteren vertelde de 34-jarige Braziliaan vanuit zijn huis in Rio de Janeiro dat hij niet wou reageren op de kritiek van zijn collega-coureur. Een persbericht van het Chinese persagentschap Xinhua vertelde: Barrichello zal na 2007 niet met de Formule 1 stoppen. Hij gaat door zolang hij het gevoel heeft nog iets aan het team te geven en hij zal enkel stoppen wanneer hij voelt dat hij niet snel genoeg meer is.

Nu Schumacher gestopt is wordt David Coulthard de oudste coureur van het veld, Barrichello is echter de meest ervaren man. Coulthard is een jaartje ouder dan Barrichello maar de Braziliaan heeft wel een seizoen meer ervaring.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter