Bridgestone heeft na overleg met de verschillende teams toegegeven en besloten om negen testdagen toe te staan.  Dit tot grote tevredenheid van de teams die in 2007 overschakelen van Michelin naar Bridgestone-banden.
In eerste instantie had de Japanse bandenleverancier slechts twee tests voorzien tot het einde van het jaar. Verschillende teams vonden zes testdagen te weing omdat er dan niet genoeg voorbereidingstijd voor het nieuwe seizoen zou zijn. Vooral Williams was één van deze renstallen omdat het team volgend jaar met de Toyota-motor zal rijden. Dit seizoen maakte het team van Williams nog gebruik van de Cosworth-motor.

De extra test gaat door op 28 november in Barcelona, op 29 en 30 november worden de andere twee testsessies verder gezet in Jerez.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!