Felipe Massa heeft dinsdag uit handen van de Braziliaanse president Luiz Inacio Lula de Orde voor de Verdienste in de Sport ontvangen. De Ferrari-coureur kreeg deze hoogste Braziliaanse onderscheiding voor sporters voor zijn overwinning afgelopen zondag in de Grote Prijs van Brazilië.

Het was voor het eerst in dertien jaar dat een Braziliaan zijn thuisrace won, in 1993 won wijlen Ayrton Senna de race in Interlagos. Met deze onderscheiding wil president Lula het gevoel van geluk en tevredenheid bij het Braziliaanse volk tot uitdrukking brengen.

Massa maakte dinsdag ook duidelijk dat hij volgend seizoen niet dezelfde rol ambieert bij Ferrari als dit seizoen, de Braziliaan wil met Kimi Raikkonen vechten om het kopmanschap: Tot nu toe heb ik mijn team geholpen door gaten op te vullen, maar de zaken zijn veranderd. Volgend jaar zullen ze mij niet verplichten om Kimi voor te laten.

Hij is een erg goede coureur, maar hij komt bij een nieuw team en het zal hem aan hem zijn om dat team te overtuigen. Het zal een mooie en eerlijke strijd zal worden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!