Formule 1- baas Bernie Ecclestone denkt dat Felipe Massa dit jaar de nieuwe wereldkampioen wordt. Op de vraag wie wereldkampioen wordt in het Duitse blad Bild zei de 76- jarige Brit zonder nadenken: Felipe en Ferrari, Ferrari ziet er erg sterk uit. Ecclestone verwacht ook dat Michael Schumacher zijn oud teamgenoot zal blijven steunen.

Ecclestone is ervan overtuigd dat de F1 in Duitsland populair zal blijven, ondanks het afscheid van Michael Schumacher: Er komen veel nieuwe Duitse rijders aan. doelt de kleine grote man op Sebastien Vettel en Adrian Sutil.  Het moet hun doel zijn om de nieuwe Schumacher te worden. Het zal niet eenvoudig zijn, maar als ze de kwaliteiten van Schumi hebben, dan worden ze dat.

Over twee andere Duitsers in de F1 heeft Ecclestone zijn twijfels:Ralf is wel snel, maar hij zit misschien in de verkeerde wagen. Hij zou beter bij Renault passen. BMW-Sauber is ook snel, maar Heidfeld heeft nooit de sprong naar de top kunnen maken. Waarom zou hij dit nu opeens wel doen?

Ondanks zijn 76 jarige leeftijd, verklaarde Ecclestone in het interview nog niet aan zijn pensioen te denken: Als ik 100 jaar ben, zal ik er over nadenken. Misschien kan ik dan de sport rustig verlaten, maar voorlopig is er nog genoeg te doen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!