De supersoftband zorgt dit weekend voor kopzorgen bij de F1 teams, de nieuwe asfaltlaag van Interlagos zorgt ervoor dat de band te snel afslijt. Iedereen moet vandaag op z’n minst één stint afleggen op die bandsoort.

Na mijn ‘fuel burn’ rondjes waren de banden al bijna compleet naar de vaantjes en dat na slechts vijf ronden. Het wordt morgen interessant om te zien hoe iedereen ermee omgaat. We zullen als rijders meer op de banden moeten letten maar het blijft voor iedereen een risico. Zei Lewis Hamilton.

Tijdens de GP van Canada viel dezelfde situatie al eens voor maar de slijtage nam af naarmate er meer rubber op de baan werd neergelegd. Iedereen hoopt nu dat dezelfde oplossing in Interlagos zal voorvallen. Toch is niet iedereen daarvan overtuigd.

Ik denk dat de invloed vrij klein zal zijn, Zei Sam Michael van Williams. Maar iedereen zit in hetzelfde schuitje. In Montreal hadden we dit al eens voor en toen kwam het er op aan om zolang mogelijk van die band te blijven.

Bridgestone verwacht morgen geen problemen zolang de rijders goed zorg dragen voor hun banden.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *