Regerend wereldkampioen Fernando Alonso roept bandenfabrikant Michelin op om een extra inspanning te leveren voor de resterende twee Grote Prijzen dit seizoen.

 De Spanjaard had een grote voorsprong en leek af te stevenen op de overwinning. Maar zoals het al meer dan eens gebeurde in een race mag je niets voor zeker aannemen. Een lange pitstop om een afgesleten wiel te vervangen gaf Schumacher een vrijgeleide naar de overwinning. Het is duidelijk dat we een grote kans hebben laten liggen. Ik miste racesnelheid en op dat moment was mijn race gereden, zei Alonso die op een handvol seconden van Schumacher eindigde.

Alonso won zes van de eerste negen races maar wist geen enkele van de laatste zeven te winnen, terwijl uitdager Michael Schumacher vijf keer zegevierde in de laatste zeven races. Toch heeft Alonso er vertrouwen in dat hij Schumacher van een achtste wereldtitel kan houden. Hiervoor rekent hij op verbeteringen, te beginnen in Japan volgende week.

We moeten geloven in onze banden. Op dit moment is mijn Renault ongeveer even snel als de Ferrari. De banden zijn de beslissende factor in elke race. Hopelijk kan Michelin ons iets extra geven voor de komende twee races. Ik heb alle vertrouwen in de komende races, maar deze Grote Prijs is een gemiste kans.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter