Fernando Alonso staat ondr druk, de Renault-coureur had een paar maanden geleden nog een confortabele voorsprong van 25 punten op dichtste achtervolger MIchael Schumacher. De Spanjaard zag door de wederopstanding van Ferrari zijn voorsprong smelten als sneeuw voor de zon en na het uitvallen in de Italiaanse Grand Prix houdt hij slechts nog twee punten voorsprong op titelrivaal Michael Schumacher met nog drie races te gaan.

Alonso kan dit jaar zijn wereldtitel prolongeren en zegt daarbij gemotiveerder te zijn dan ooit: We leiden het kampioenschap van het begin af en dat willen we graag zo houden. Dit zijn mijn laatste drie races voor Renault en Michelin, dus onze motivatie om te winnen is groter dan ooit en ik denk dat we het kunnen. 

We wisten vanaf het begin dat het aan het einde van het kampioenschap spannend zou gaan worden, we zijn hier dus op voorbereid. vervolgt de wereldkampioen. Bij Renault waren we voor de eerste races perfect voorzien van het juiste materiaal. We konden daar wellicht tot 95% van ons potentieel gebruiken terwijl de andere teams niet verder kwamen dan 70%.

Tot slot zei Alonso: We weten dat we races kunnen winnen en nu moeten we dat ook gaan doen, in China kunnen we proberen de tendens van de laatste tijd te keren.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!