Fernando Alonso is zijn titel kwijt aan Kimi Raikkonen. Volgens de Spanjaard heeft hij alles eruit gehaald wat er in zat maar was Raikkonen uiteindelijk de betere. Al hebben de Bridgestones hem niet echt geholpen.

Proficiat aan Kimi, ik heb altijd al gezegd dat de man met de meeste punten het kampioenschap verdient en in dit geval reed Kimi een geweldig kampioenschap. Iedereen had goede en minder goede momenten maar op de laatste dag stond hij er weer, hij verdient het. Proficiat.

Het zat er gewoon niet in vandaag. Ik wist dat het moeilijk ging zijn voor me want mijn kansen waren niet heel groot. Ik moest hopen op een probleem met Lewis en ik moest een één-twee voor Ferrari vermijden.

Ik ging Lewis voorbij bij de start maar hij zat in mijn slipstream op het rechte stuk. Ik denk dat hij te laat in de remmen ging en de bocht miste. Even later zag ik een bord met Hamilton P18 op. Ik vroeg via de radio wat er gebeurd was en ze vertelden me dat hij een probleem had met de versnellingsbak. Daarna moest ik enkel nog op de twee Ferrari’s letten.

Ik heb m’n best gedaan om een constante snelheid te houden maar het beste wat ik kon bereiken was die derde plaats. Ik kon enkel hopen op een probleem voor één van de Ferrari’s om tweede te worden maar het zat er niet in.

Tijdens de race kon ik niet met Ferrari mee, tijdens de eerste twee ronden was ik vrij optimistisch omdat ik hen goed kon volgen. Ik dacht dat de race tegen die snelheid zou worden uitgevochten maar waarschijnlijk waren ze op hun banden aan het letten want eens ze doorzetten was het niet meer mogelijk om hen bij te houden.

Ik had grote problemen met de banden, iedereen denk ik. We wisten dat de race riskant zou zijn omwille van de zachtere band maar het werd duidelijk dat de optimale band voor de meeste problemen zorgde. Er waren teveel blaren en de band vibreerde vrij veel na een ronde of vijf, zes.

Het was niet echt veilig maar we kozen toch voor twee stops, al heeft dat misschien de banden geen goed gedaan. Het was wel een goede strategie om de derde plaats te veroveren. Ach, er is niets aan te doen, het was voor iedereen zo.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter