Fernando Alonso en zijn sponsor Cajastur gaan een programma opstarten om Spaanse studenten te begeleiden op hun weg naar de autosport. Niet als coureurs, maar wel als de mensen erachter: de ingenieurs. Dat meldt Autosport.com.

Het programma heet de Fernando Alonso-studiebeurs en voorziet 12 studenten van 36.000 euro elk, die ze moeten gebruiken om hun studies motor sport engineering aan de Brookes University in Oxford te betalen. De studenten hebben voor hun master-opleiding nog de keuze tussen ‘gewoon’ autosportingenieur of ontwerp van racemotoren. Volgens Cajastur, een Spaanse bank, is dit opzet uniek.

Alonso, die dit programma onthulde tijdens een sponsor-evenement in Madrid: Dankzij deze studiebeurzen zullen er nieuwe ingeneieurs zijn in de autosport. Dit is een briljant idee, want sommigen onder hen zullen het tot in de Formule 1 schoppen en een deel uitmaken van het ingenieursteam.

Natuurlijk is ook de studie-ervaring een belangrijk aspect: Ze zullen ook de kans krijgen om te werken en studeren in één van de beste univeriteiten van Engeland, besloot de tweevoudige wereldkampioen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter