Fernando Alonso heeft woensdag de Renault-fabriek in het Britse Enstone bezocht om zijn team te bedanken voor de afgelopen seizoenen en zijn twee behaalde wereldtitels. De 25-jarige Spanjaard reed de voorbije vijf jaar voor het Franse team.
Ik wil het hele team bedanken. zei Alonso in een korte toespraak. We hebben een zwaar seizoen achter de rug en het is een zwaar gevecht met Ferrari geweest. Er zijn duizenden mensen werkzaam bij de F1, en slechts één team kan kampioen worden.
De afgelopen twee jaar hebben jullie bewezen de besten te zijn. Ik wil iedereen bedanken dat ze mij een auto hebben gegeven waarmee ik kon winnen en de titels binnenhalen voor mezelf en voor jullie. Zoals jullie weten ga ik nu naar een ander team (McLaren). Mocht ik in de toekomst niet meer kunnen winnen, dan hoop ik dat jullie dat wel kunnen.
Komende zondag wordt Alonso gehuldigd in zijn geboorteplaats Oviedo en volgende week neemt hij afscheid van de Renault-medewerkers in Viry.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!