Vanwege de beide kunstbenen die Alex Zanardi tegenwoordig draagt, valt het niet mee om de BMW Sauber F1.06 zo aangepast te krijgen dat de Italiaan er comfortabel in zit om zijn demonstratie/testrondjes te rijden. De wagen werd ontworpen voor de veel kleinere Nick Heidfeld en past Zanardi daarom niet goed.

Zanardi kwam echter met een creatieve oplossing voor het probleem waarmee men worstelde en verwoordde het zelf als volgt: “We konden de grootte van de cockpit niet verbeteren, dus stelde ik voor om m’n voeten te verkleinen. Ik ben de enige coureur ter wereld die dat kan! Ik ben van maat 43 naar maat 36 gegaan…”

Dat Alessandro nog altijd competitief is mag blijken uit zijn volgende opmerking naar aanleiding van de afgelopen donderdag verreden installatierondes: “Het was alleen maar een shakedown, geen fatsoenlijke test. Morgen zal ik een fatsoenlijke test doen.” Ondanks dat Zanardi slechts een handjevol ronden reed, was zijn oordeel toch positief: “Het overheersende gevoel is… het plezier van het rijden in een superwagen! Het is net zoiets als op een verlaten eiland zitten, waar Naomi Campbell ineens opduikt. Da’s een hele prettige sensatie!”

Zanardi zal morgen een aantal testrondes afleggen met de BMW Sauber van afgelopen jaar en zal zich zeker niet willen inhouden. Ondanks zijn handicap heeft hij aan snelheid en competitiedrift niets ingeboet.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter