In de Japanse media werd bekendgemaakt dat Japan binnenkort de tabaksconventie van de WHO (wereldgezondheidsorganisatie, red.) zal ondertekenen.

Daarmee legt Japan zichzelf op dat het geen tabaksreclame meer zal toelaten in eigen land �n actief zal meewerken om tabaksreclame wereldwijd te bannen. Dit zou misschien een probleem kunnen worden voor Renault, dat wordt gesponsord door Mild Seven, een merk van Japan Tobacco International (JTI). Deze firma heeft een marktaandeel van bijna 80% in Japan en is nog steeds eigendom van de Japanse overheid. Daardoor valt het dus onder de Japanse wet en mag het dus in principe g��n reclame maken.

Last but not least betekent dit ook dat er niet meer met tabaksreclame mag gereden worden tijdens de Grote Prijs van Japan, wat zeker niet tot tevredenheid zal leiden bij de Formule 1 teams die nog afhankelijk zijn van een tabakproducent. Of laat Japan de deur op een kiertje voor autosportevenementen?

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter