De technische directeur van Williams, Patrick Head, heeft verklaard dat hij wat verward is door de kwalificatieprestaties van zijn rijder Ralf Schumacher. Schumacher wordt namelijk in de kwalificaties overklast door teamgenoot Montoya, die het team op het einde van dit seizoen verlaat om naar McLaren te vertrekken.

De Colombiaan werd reeds driemaal derde dit seizoen, wat ook z’n beste startplaats totnogtoe is. De beste prestatie van Ralf is slechts een vierde plaats.

“Ik ben er zeker van dat Ralf niet blij is met de 4-0-stand in de kwalificatie- uitslagen tussen Juan en hem,” vetelde Head. “En hij kan ook niet blij zijn met de zeven punten die hij al gescoord heeft.”

Dat laatste zei hij met in het achterhoofd de wetenschap dat Montoya al ��n keer tweede is geworden en in Bahrein ook op een podium afstevende toen hij te maken kreeg met een versnellingsbakprobleem. Het beste resultaat van Ralf is echter, net als in de kwalificatie, een vierde eindpositie.

Maar de Brit kan ook positief denken. De eerste zege van het BMW-WilliamsF1-team onder die naam en met die motor, werd namelijk door Ralf waargemaakt in 2001 in… jawel, San Marino.

“Ralf gaat hier normaal gezien altijd goed, en ik verwacht dat hij zeer goed zal racen.”

“Mijn indruk is dat Ralf de risico’s die hij moet nemen niet goed kan inschatten, en ik denk dat hij na de eerste kwalificatiesessie voelde dat hij in sommige bochten iets t� agressief was geweest. Na de tweede sessie zei hij dan weer dat hij het te hard had gecompenseerd en dus net niet agressief genoeg had gereden.”

Toevallig of niet komt het commentaar van de technische directeur in de tijd dat Ralf in onderhandelingen is met het team in verband met de volgende seizoenen, waarin hij de tweede best betaalde rijder wil blijven, achter zijn broer Michael.
Natuurlijk wil Frank Williams niet zo veel betalen en zoals we allemaal weten, doen de geruchten de ronde dat de Britse teambaas ergens anders op zoek is en dat Ralf in onderhandelingen is met het (steenrijke!) team van Toyota.

Hierover wil Patrick Head echter niets toegeven en zijn commentaar over de mogelijkheid dat die in Ralfs hoofd rondspookt is dan ook:

“Als het afleidend is, is het niet afleidend voor Williams, en we zijn ons niet gewaar van enige afleidingen die het kan veroorzaken.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter