Hier volgt een kort verslagje van de eerste vrije oefensessie op de GP van Bahrein.

Het was niet echt een goede training voor Williams en Renault. Het Franse team zette slechts een 12de en een 13de tijd neer op het gloednieuwe circuit van Sakhir. Montoya kon z’n Williams wel op een vierde plaats zetten, maar men moet in het achterhoofd houden dat hij tweemaal van de baan is geschoven, en dat zijn teamgenoot, Ralf Schumacher, ook een keer gespind is.

Voor Ferrai was het daarentegen een mooi begin. Ze zetten alweer de eerste en de tweede tijd neer, met Michael een halve seconde sneller dan Barrichello, die op 3 tienden gevolgd werd door Anthony Davidson, de derde rijder van BAR-Honda. BAR heeft er ook een mooie sessie opzitten, want Jenson Button wist een vijfde chrono neer te zetten en Takuma Sato zette zich als tiende op de tabellen.

Bij McLaren gaat het ook beter en beter. Ze hebben meer gereden dan in de eerste vrije sessies van de voorbije GP’s. Kimi Raikk�nen stelde echter teleur met een negende tijd, op maar liefst 2.455s van Schumi. Coulthard deed 6 tienden beter, en zette daardoor 6de chrono neer.

Bij Toyota zitten ze waarschijnlijk met gemengde gevoelens: Ricardo Zonta wist een sterke zevende tijd te rijden, maar de racers waren slechts goed voor een 19de en 20ste plek. Dat komt omdat zij duidelijk problemen hadden met de downforce en daardoor veel te kampen hadden met slippertjes.

Onze Bas dan. Hij staat waar iedereen hem verwacht: 25ste en dus laatste. Maar het verschil is weer verkleind. Hij was ongeveer 0.35s trager dan Bjorn Wirdheim van Jaguar. Leinders legde 18 ronden af, en dat is slechts minder dan Zonta en Davidson (resp. 21 en 19). Dus hij mag het wel.

Nog even een overzichtje van de rest dan maar? Webber stelde teleur met een 18de tijd. Teamgenoot Christian Klien werd 21ste. Sauber deed beter met Massa op een 8ste plek en een negatief verrassende Fisichella, wiens beste tijd slecht garant stond voor een 16 plaats op de tabel. Niet vergeten dat er een rode motor in die blauwe wagen zit!

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!