BAR mag toch wel de verrassing van dit seizoen genoemd worden. Waar iedereen dacht dat Williams en McLaren de grootste bedreiging zouden vormen voor Ferrari blijkt de voornaamste tegenstand van BAR te komen. Met name Jenson Button laat veel van zich horen. In Maleisi� pakte hij zijn eerste podium uit zijn carri�re om dit gelijk te herhalen in Bahrein. Vandaag kwam daar nog eens een spectaculaire pole-position bij. Zijn eerste.

Hij heeft er 69 races op moeten wachten, maar morgen zal hij dan eindelijk als eerste in een Formule 1 race mogen starten. Ook voor Honda is er reden voor een feestje: voor het eerst sinds de Grand Prix van Canada 1992 staat er weer een door het Japanse merk aangedreven wagen op de pole. Button zette in de eerste kwalificatie een vijfde tijd neer om vervolgens deze tijd met bijna een volle seconde te verbeteren in de tweede sessie. Even leek Michael Schumacher nog roet in het eten te kunnen gooien, maar een foutje Variante Alta bleek hem fataal. Hij zal morgen vanaf een tweede plek de race aanvangen.

Button:

“Het was een fantastisch rondje en ik heb er erg van genoten. In de pre-kwalificatie was er nog te weinig grip, in de echte kwalificatie had ik echter nergens last van. Ik kan niet wachten tot morgen. Maar goed, kwalificeren is ��n, de race winnen is twee. En dat is toch wel wat lastiger. Het is echter wel de eerste keer dat ik bij de start niemand voor me hoef te dulden, het komt dus op mij aan.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter