Er zijn vele gegadigden voor de overgebleven stoelen. Sommigen willen nu eindelijk hun debuut maken, zoals Giedo van der Garde. Anderen willen hun loopbaan verlengen en de enkeling, Sutil, wil weer in de F1-auto stappen.

Een naam komt niet al te vaak voor in de media, ook niet bij ons tot nu toe. Zuiderbuur Jerome D’Ambrosio wordt nog nergens genoemd als potentiële kanshebber voor een zitje. Toch blijft de derde rijder van Lotus hopen, zegt hij tegen Autosport.

Jerome testte vorige week nog met een DTM-wagen van Mercedes, maar hij vindt het nog te vroeg om naar andere series te kijken. De race om de laatste beschikbare zitjes is enorm zwaar. De markt van beschikbare rijders is enorm groot., aldus D’Ambrosio.

Het enige dat ik kan zeggen is dat ik van de Formule 1 hou. Ik vond het in 2011 geweldig om op de grid te staan, ook al was het niet in een topteam. Nog een jaar zonder racen zou zwaar zijn. Als ik alleen als derde rijder aan de bak kan, dan zien we wel wat we doen.

Het geval is wel dat de overgebleven teams ook kijken naar het geld wat een rijder kan meebrengen. Wat Jerome D’Ambrosio kan meebrengen is nog onbekend, wat andermaal een flinke struikelblok kan zijn tegenover mannen met budget zoals oa. Bruno Senna.