Met een zinderend slotstuk op Interlagos kwam het fenomenale racejaar 2012 tot een heerlijk eind. Sebastian Vettel pakte vol overtuiging zijn derde titel op rij. Dat het een verdiende titel is, staat voor de meesten wel buiten kijf. Maar of Seb ook daadwerkelijk de beste rijder was, daar is niet iedereen het over eens.

Misschien was het wel Fernando Alonso die de beste was. De kopman van Ferrari moest het zonder hulp van ontwerp-fenomeen Adrian Newey doen en reed in de F2012, die in het begin van het jaar door de Italianen al naar de schroothoop werd doorverwezen, naar drie fraaie zeges en kwam heeeel dicht bij zijn derde titel.

Ook Kimi Raikkonen maakte indruk. De verloren zoon deed lang mee om de titel en pakte een fraaie zege. Alleszins veel meer een Lauda-achtige comeback dan een Schumacheriaanse. Misschien was hij wel de man van het jaar.

Of was het toch één van de twee McLaren-rijders? Beiden haakten vroegtijdig af om het kampioenschap, maar dat lag misschien wel meer aan hun team of aan hun wagen, dan aan hun eigen prestaties. Verder waren er debuutzeges van Nico Rosberg en Pastor Maldonado.

Al met al is het nog maar de vraag of Vettel ook daadwerkelijk de allerbeste was. Toch willen wij dat graag weten.

Stem dus nu op jouw coureur van het Jaar 2012!