Sebastian Vettel heeft nu drie titels op rij weten te bemachtigen op 25 jarige leeftijd. Daarmee stapt hij uit de schaduw van zijn voorganger en idool Michael Schumacher.

Men mag nu aannemen dat Vettel het recordaantal titels van ‘Der Meister‘ best wel eens zou kunnen evenaren of zelfs verbeteren. Schumacher was immers ‘al‘ 31 jaar oud toen hij in 2000 zijn derde wereldtitel pakte. En waar Vettel dit jaar al zijn 25e zege in Grand Prix pakte, deed Schumacher dat pas op zijn 28e.

Indrukwekkend inderdaad.

De coureur van Red Bull Racing mag dit jaar dan wel niet zo dominant zijn geweest als vorig jaar, toen hij al enkele races voor het einde zijn tweede titel pakte, maar hij bewees wel constant te kunnen zijn. Iets dat Schumacher tijdens zijn titeljaren ook vaak was.

Maar dat hangt weer van andere zaken af. Voor de Formule 1 is het niet te hopen dat Sebastian zijn naamgenoten in de Indycars of WRC achterna gaat. Teveel dominantie door 1 man [en team] is niet goed voor de sport, zoals we ook zagen in de periode 2000 – 2004.