Enkele HRT-monteurs zijn bij terugkomst in Spanje betrokken geraakt bij een knokpartij. Dat meldt de Spaanse krant El Mundo. Volgens de krant hadden de verdachten allemaal een flinke slok op.

De dronken monteurs, acht in aantal, besloten bij terugkomst in Spanje het heft in eigen hand te nemen en hun eigen ontslagvergoeding bij elkaar te zoeken in het hoofdkwartier. Volgens een lid van het managementteam ging dat niet bepaald vredig. Ze begonnen te dreigen, te duwen en te slaan. Omdat de situatie op geweld uitliep konden we niet anders dan de politie te bellen.

Dat laatste is niet verbazingwekkend, want eerder wisten wij te melden dat Thesan gewoon de knoop doorhakte om te stoppen met racen. Puur uit financieel gewin, dus. Eerder had een lid van het raceteam ontkent dat er echte financiële problemen zijn:

HRT sluit niet vanwege een gebrek aan liquiditeit, teveel openstaande rekeningen of omdat het team het inschrijfgeld niet kan betalen. Thesan heeft gewoon besloten dat het niet langer winstgevend is of dat vanaf volgend jaar niet meer zal zijn en wil daarom van HRT af. Het maakt hun niet uit of ze goed of slecht in de publiciteit komen, zolang ze maar een redelijk rendement aan de investeerders kunnen geven.

Rendement, over het hoofd van de werknemers. En dat terwijl er eerder van investering in de toekomst werd gesproken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.