Gisteren nog schreven we dat Romain Grosjean in pole-position zit om nog een jaar bij Lotus te blijven, maar een nieuw gerucht doet ineens weer anders vermoeden. Volgens de Finse omroep MTV3 is Heikki Kovalainen kandidaat om in te stappen naast diens landgenoot Kimi Raikkonen, alhoewel de Finnen er direct bij vermelden dat Grosjean de grootste kanshebber blijft.

Binnen het team is iedereen namelijk vol overtuiging van het talent van Grosjean en Genii’s Gerard Lopez ziet hem graag langer blijven. De vraag is dan ook waarom het allemaal zo lang moet duren.

Het probleem voor Grosjean ligt volgens het Duitse Auto Motor und Sport bij sponsor Total. Lopez wil graag meer geld zien van Total, in ruil voor een langer verblijf van Grosjean. De Franse oliegigant twijfelt echter of ze de knip moeten trekken voor hun protegé.

Zoals gezegd zien de meesten Grosjean als buitengewoon snel, maar de Fransman was het afgelopen seizoen betrokken bij (te) veel incidenten en dat is voor Total dus het probleem. Zij zijn namelijk betrokken bij een ‘rij veilig’-campagne in Frankrijk en zakken vol met geld geven aan een coureur die bij de start van Spa-Franchorchamps over een collega heen dendert, past niet in dat beeld.