De kogel is door de kerk bij het team van Williams. Valtteri Bottas vervangt Bruno Senna bij het team en zal samen met Pastor Maldonado het rijdersduo vormen voor 2013 bij Williams.

De Fin Bottas werd in 2011 GP3-kampioen en was in 2012 fulltime testrijder bij de mannen uit Grove. Bottas maakte in de vrije trainingen indruk met zijn goede tijden waardoor hij nu een racezitje heeft weten te bemachtigen. Voor Bottas komt nu een droom uit.

Reactie Valtteri Bottas

Ik droom er al heel mijn leven van om mee te strijden in het Formule 1 kampioenschap. Dat ik mag uitkomen in dit kampioenschap voor een van de meest legendarische teams in de historie van de Formule 1 is heel speciaal. Ik heb genoten van de drie jaar die ik tot nu toe bij Williams doorbracht en ik voel me thuis bij dit team. Toen ik bij Williams begon had ik al meteen het doel voor ogen om een racezitje bij Williams te bemachtigen, aldus Bottas.

Williams bevestigde ook dat Pastor Maldonado volgend jaar weer aan de start verschijnt. De Venezolaan begint volgend jaar aan zijn derde jaar in de Formule 1 voor Williams. 2012 was een geweldig jaar voor Maldonado. Pastor behaalde in Spanje zijn eerste en tot nu toe enige overwinning uit zijn Formule 1 carrière.

Reactie Pastor Maldonado

Ik geniet van mijn tijd bij Williams en toen ik te horen kreeg dat ik ook in 2013 voor het team zou uitkomen was ik door het dolle heen. 2012 was voor mij een memorabel jaar omdat ik mijn eerste overwinning boekte in Barcelona. Maar ook de prestaties waren dit seizoen een stuk beter. We hebben stappen vooruit gemaakt. Ik heb veel vertrouwen in het team en ik hoop dat we de stijgende lijn volgend seizoen door kunnen trekken zodat we nog vaker successen kunnen boeken, vertelt een blije Maldonado.

Reactie sir Frank Williams

Met Pastor en Valtteri hebben we twee van meest opwindende talenten in de autosport onder contract. Persoonlijk ben ik erg blij dat zij in 2013 voor ons team zullen uitkomen. Pastor heeft altijd laten zien dat hij erg snel is en dit jaar is hij als coureur volwassener geworden. Valtteri is simpelweg een van de meest getalenteerde jonge rijders die ik ooit heb gezien en we verwachten dan ook veel van hem in de toekomst.

De bevestiging van Maldonado en Bottas betekent de exit voor Bruno Senna bij het team. Sir Frank Williams bedankt de Braziliaan voor bewezen diensten. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om Bruno Senna te bedanken voor het harde werk dat hij afgelopen jaar voor ons verzet heeft. Ik wens hem al het goeds in zijn verdere loopbaan.