Nadat Olav Mol via radio 538 bekend maakte dat Sport1 de FOM-rechten zou overnemen van RTL, hebben wij van GPPits Sport1 om nadere informatie gevraagd. Sport1 was bereid om ons, als potentiele klant, een kijkje te gunnen in de keuken.

Positief is dat Sport1 reportage’s ter plekke zal verzorgen. We moeten alleen nog geduldig wachten op de ‘naam’ die de verslaggeving op zich zal nemen. En wie een HD-tv heeft, zal mogen genieten van extra scherp beeld.

Hieronder de reactie van de PR van Sport1:

Sport1 en het Formula One Management, dat de uitzendrechten bezit van de Formule 1, zijn in de afrondende fase van de onderhandeling over de uitzendrechten voor de komende drie jaar.

Sport1 zal dan vanaf seizoen 2013 alle vrije en kwalificatietrainingen alsmede de race live en in HD uitzenden. Daarnaast wordt de abonnees van Sport1 in veel gevallen de mogelijkheid geboden op een ander kanaal van Sport1 een andere uitzendsignaal (bijvoorbeeld met beelden van de on board camera’s) te bekijken.

Daarnaast zal iedere race uitgebreid worden voorbeschouwd met reportages ter plekke.

Sport1 voegt de Formule 1 wedstrijden toe aan het uitgebreide sportpakket dat al bestaat uit alle belangrijke buitenlandse voetbalcompetities, alle internationale golf toernooien, de grootste tenniswedstrijden, de MotoGP, het NBA basketball en de Europa League basketball en de Diamond League atletiek. Het toevoegen van de Formule 1 aan dit pakket heeft geen gevolgen voor de abonnementsprijs.

We hopen binnenkort meer duidelijkheid te kunnen geven.

Nu we een beetje gerust gesteld zijn, wachten we de verdere ontwikkelingen bij Sport1 af…