Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher heeft wederom uitgehaald naar Pirelli. De coureur geeft aan dat het aanvoelt alsof ze op rauwe eieren rijden. Hij houdt hiermee vast aan zijn eerdere standpunt na de Grand Prix van Bahrein. Ook daar uitte Schumacher kritiek op het snel slijtende rubber.

Het gaat de ervaren Duitser vooral om de snelle degradatie en kleine bedrijfstemperatuur van de banden. Dit zou het racen te veel beïnvloeden en aan de grondslag liggen voor de wisselende resultaten die we de eerste races van 2012 gezien hebben.

Ik denk dat ze een te groot effect hebben, de banden zijn zo apart en speciaal dat zowel de auto als rijder niet op de limiet kunnen rijden. Het is als rijden op rauwe eieren, je wilt de banden niet teveel belasten anders geef je teveel en ben je meteen gezien.

Schumacher kreeg ondersteuning uit een onverwachte hoek. McLaren teambaas Martin Whitmarsh heeft aangegeven het eens te zijn met de Duitse coureur, zo wist CNN te melden.

De opmerkingen van Schumacher doen de fanbase van de formule 1 op hun grondvesten schudden. Op menig formule1 website of forum is dit momenteel de te voeren discussie en steeds meer fan’s beginnen sympathie te krijgen voor Schumacher’s woorden. Op het forum van Pits is de discussie in volle gang, is de nieuwe band goed voor het racen of maakt het er een loterij van? Vertel het ons op het forum van de Pits!