Grotere kaart weergeven

11 mei 2012
10:00-11:30 Eerste vrije training
14:00-15:30 Tweede vrije training

12 mei 2012
11:00-12:00 Derde vrije training
14:00-15:00 Kwalificatie

13 mei 2012
14:00 Race

Aankomend weekend is het weer zover, dan zal voor de 43e maal de Grand Premio de Espana plaatsvinden. Nadat daar eerder de circuits van Pedraibes, Montjuich, Jarama en Jerez voor werden aangedaan, is sinds 1991 het Circuito de Catalunya nabij Barcelona het vastre strijdtoneel voor de Formule 1 bolides. Vorig jaar nog, pakte Sebastian Vettel daar alweer z’n 4e overwinning van dat jaar na ‘n enerverend slotgevecht met Lewis Hamilton die tot op dat moment de enige was die de dominantie van de jonge Duitse wereldkampioen doorbroken had. Dit seizoen staat hij pas op 1 overwinning en de Brit nog steeds met lege handen. Maar met 4 verschillende winnaars uit evenzoveel races, zou daar dit weekend wellicht verandering in kunnen komen.

De weersverwachting is in ieder geval goed, al is er met name op zaterdag nog wel ‘n klein kansje op regen. Ook qua temperatuur zitten we in het doorgaans zonnige Spanje weer op rozen. Met zo’n 22 tot 24 graden is het er voor de afgereisde fans goed toeven. Grote vraag zal dan ook wederom zijn: Wie weet er het beste uit de banden te halen? De nogal omstreden Pirelli’s vallen nu eenmaal niet bij iedereen in goede aarde doordat ze zéér slecht op temperatuur te krijgen zijn en volgens oa Michael Schumacher, niet op de limiet te rijden zijn. Toch zorgen ze, in combinatie met KERS en DRS, tot nu toe voor spektaculaire races. En juist aan dat laatse ontbrak het nog al eens op het Zuid-Spaanse circuit. Laten we hopen dat we ook dit weekend weer op ‘n heerlijke race getrakteerd worden. Ik zeg: Laat maar komen, ik ben er klaar voor.

Race gezien en wil je nog even nakletsen, of wil je je ei kwijt over de Pirelli’s en andere al dan niet Formule 1 gerelateerde zaken?
Kom dan gezellig naar ons FORUM.

Leave a Reply

Your email address will not be published.