Ferrari-president Luca di Montezemolo stelt dat de komende GP, welk te Barcelona wordt verreden, een zeer belangrijke race is. Werkt de vernieuwde auto niet goed in Barcelona, dan is het seizoen volgens de Italiaan zo goed als verloren.

Het seizoen 2012 is voor Ferrari tot nu toe teleurstellend verlopen. Alleen in Maleisië kon het echt een vuist maken tegen de concurrentie.

Ik was teleurgesteld over hoe we het seizoen begonnen, dat had ik niet verwacht. Van onze technici en data kreeg ik de indruk dat de situatie heel anders was. Maar wat ik nu wil is een competitievere auto in Spanje. Dan kunnen we ervoor gaan dit seizoen. Dat is wat ik heb gevraagd van elke betrokkene., aldus de Ferrari-president.

Tot nu toe zijn er vier races geweest met vier verschillende winnaars, en een daarvan is door ons gewonnen. We zitten erbij, maar toch te veraf en nu moeten we een belangrijke stap naar voren zetten met een meer competitieve auto die minder moeilijk te besturen is en de coureurs voldoende zelfvertrouwen biedt.

Over het hoe of wat, indien de auto komende race-weekeinde te langzaam zou blijken, hield de bijna 65-jarige geboren Bolognees zich op de vlakte. Eerder had het rode team een reorganisatie doorgevoerd, na het debacle van Abu Dhabi 2010. Om zich te versterken op het gebied van aerodynamica werden er mensen van buitenaf aangetrokken, dus een “organisatorische herschikking” zou dan gelijk staan aan pure kapitaalvernietiging.

Zo werd ook Massa aangehouden, omdat het opbreken van diens contract anders teveel geld zou kosten. Ook in Maranello wordt er op de kleintjes gelet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *