Grotere kaart weergeven

7 sep 2012
10:00-11:30: Eerste vrije training
14:00-15:30: Tweede vrije training

8 sep 2012
11:00-12:00: Derde vrije training
14:00-15:00: Kwalificatie

9 sep 2012
14:00 Race

Voor de Italianen moet altijd alles helemaal ‘perfetto’ zijn. Overal worden de hoogste eisen aan gesteld in het streven naar een gepassioneerde en absolute vorm van perfectie. De voorbeelden hiervoor zijn dan ook bijzonder makkelijk te noemen. Denk aan de verfijning van een Italiaanse olijfolie of wijn, of aan hun liefde voor het koken en eerlijke verse producten. Denk aan Italiaanse kleding wat altijd als gegoten zit, of de indrukwekkende afwerking van de gemiddelde Italiaanse schoen. Denk aan de auto’s van Alfa Romeo, Lamborghini, Maserati en Ferrari en denk daarbij aan de gedetailleerdheid waarmee deze auto’s zijn afgewerkt. Allemaal is het tot in de puntjes verzorgd, allemaal zijn ze ‘tutto perfetto’.

Met dezelfde benadering moet de ontwerper Alfredo Rosselli achter zijn tekentafel zijn gekropen, toen hij het ‘Autodromo Nazionale Monza’ het leven schonk. Hij tekende de Curva Grande, de Curva di Lesmo, de Variante Ascari en de Curva Parabolica. Daarna verbond hij deze bochten met ongekend lange rechte stukken en de inmiddels legendarische ‘The temple of speed ‘ is hiermee geboren. Dit is de ultieme hogesnelheidsbaan, het circuit waar de mannen van de jongetjes worden gescheiden, het kaf van het koren, de winnaars van de verliezers.

Menig legendarisch gevecht heeft hier plaatsgevonden, met als één van de vele voorbeelden deze editie uit 1991 met het duel tussen Ayrton Senna en Alain Prost. Tevens is dit de eerste volle race van niemand minder dan Michael Schumacher die ergens op een vijfde plek zijn rondjes reedt.

Ook dit weekend belooft weer een knaller te gaan worden en met de adrenaline van Spa nog vers in het bloed mogen de coureurs zich gaan klaarmaken voor de snelste race van het seizoen. Het is weer tijd voor ‘skinny wings’ en ‘slipstreamen’, het is weer tijd voor onwaarschijnlijke inhaalacties en extreem hard verdedigen. Het is weer tijd voor de Grote Prijs van Italië op het circuit van Monza.

Op het forum van GPPits.net blijf je altijd op de hoogte!