Max Chilton is in beeld bij Marussia voor een stoeltje voor 2013. Volgens het Duitse Autobild maakt de jonge Engelsman een goede kans om volgend jaar zijn debuut te maken in de koningsklasse.

Chilton rijdt voor Carlin in de GP2. Carlin is het satelietteam van Marussia in deze klasse. Chilton staat momenteel vijfde in het GP2 kampioenschap en won dit jaar één GP2-race. De Brit zegevierde in de hoofdrace in Hongarije. Om nou te zeggen dat zijn resultaten van dit seizoen hem een plaatsje in de Formule 1 zouden moeten opleveren is wat overdreven, maar Chilton heeft een troef achter de handen.

Chilton zou namelijk 50 miljoen euro aan sponsorgeld met zich mee brengen. Dit plaatst de 37 miljoen van Pastor Maldonado meteen in een ander perspectief. Het sponsorgeld heeft Chilton te danken aan zijn pappie. De vader van Max Chilton is namelijk voorzitter van de grote verzekeraar Aon en ook nog eens het hoofd van de dochteronderneming Aon Benfield.

Mocht Chilton de overstap naar Marussia maken dan is het waarschijnlijk Charles Pic die het veld moet ruimen bij het Russische team. Glock heeft namelijk nog een doorlopend contract tot eind 2013 en lijkt daarmee zeker van een stoeltje. Pic daarentegen zit met een aflopend contract.

Charles heeft een eenjarig contract. We praten met de betrokken partijen en willen graag met elkaar door. Charles levert uitstekend werk en het zou fijn zijn om hem te behouden, aldus teambaas John Booth.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *