Sebastian Vettel viel zondag voor de tweede keer dit jaar uit door een defecte dynamo van Renault. De Franse motorleverancier denkt nu de oorzaak te weten. Renault vermoedt dat de dynamo oververhit raakt bij lage toerentallen.

Dat lijkt een plausibele verklaring.

De Red Bull-coureur viel in Valencia uit na een langdurige neutralisatie. En toen was het ook aardig warm weer. In Monza scheen het zonnetje eveneens behoorlijk, en rijden de auto’s ook regelmatig met lage toerentallen. Daar zorgen de chicanes wel voor. In Monaco ondervond Renault trouwens ook al problemen met de dynamo’s van de motoren.

We hadden de dynamo wat langer en breder gemaakt zodat hij de extra elektriciteitsaanvraag aankon. Hiermee kunnen we dertig procent elektriciteit extra leveren met lage toerentallen. Nieuwer dan deze dynamo’s konden ze niet zijn. De uitvalbeurt in de race is daarom te wijten aan een onverwachte korte levensduur van de dynamo., aldus Renault-ingenieur Rob White.

White vervolgt: De andere onderdelen gaan veel langer mee. Het is daarom belangrijk dat gat in levensduur te dichten. Dit is niet acceptabel; dit probleem moet vóór Singapore opgelost zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *