Daniil Kvyat mag dit weekeinde weer in de Toro Rosso stappen, maar moet nog even geduld oefenen.

Toro Rosso wilt namelijk testrijder Sean Gelael met de STR12 in de VT1 laten rijden.

De Indonesiër staat vijftiende in het Formule 2-kampioenschap van 2017, dus lijkt ons niet echt een hoogvlieger.

In 2016 maakte Gelael de overstap naar Campos Racing in de GP2. Met uitzondering van een P2 achter teamgenoot Mitch Evans in de eerste race op de Red Bull Ring wist hij geen grote resultaten te boeken en eindigde zo met 24 punten als vijftiende in de eindstand.

In Singapore mocht Gelael ook rijden en klokte hij de achttiende tijd, terwijl hij het in Maleisië tot P14 wist te schoppen. Na Austin, staat Gelael ook ingeroosterd voor de eerste vrije training in Mexico.

De geruchtenmolen draagt ook in Austin stevig door.

De kans bestaat namelijk dat Pierre Gasly en invaller Brendon Hartley de laatste drie races van het seizoen zullen rijden voor het team van Toro Rosso.

Eerder wisten we al te berichten dat Kvyat de leiding van Red Bull Racing op een agressieve wijze voor het blok had gezet. Toen waarschuwden we al voor een mogelijke boomrang-effect.

Dus mogelijk zien we in Amerika de Rus zijn laatste rondjes rijden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!