Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne zullen in Mexico achteraan starten. Van beide coureurs wordt de Honda-motor en alle bijhorende motorcomponenten vervangen. Dit levert voor de McLaren coureurs beide een gridstraf van 35 plaatsen op.

Volgens McLaren is dit de laatste motorwissel van het jaar. Vandoorne: We verwachten in Mexico niet erg competitief te zijn waardoor het team ervoor gekozen heeft om hier van motoren te wisselen. Dit moet voorkomen dat we in Abu Dhabi of Brazilië problemen krijgen. Hoe dan ook ga ik er beste van proberen te maken.

Voor Stoffel Vandoorne is de wissel extra zuur omdat hij vorig weekend in Austin ook al van motor moest wisselen. Vandoorne reed in Austin met enkele nieuwe Honda componenten. Honda lijkt haar zaken nog steeds niet voor elkaar te hebben. Volgend jaar rijdt McLaren met Renault-motoren en stapt Honda over naar Scuderia Toro Rosso.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter