koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Gerucht: Kvyat zette Red Bull Racing voor het blok

De tweemaal terug gezette Daniil Kvyat schijnt de hoofdreden te zijn voor het vroegtijdig vertrek van Sainz naar Renault en daarmee ook het einde van Jolyon Palmer in de Formule.

De Rus zou een troef hebben uitgespeeld ten einde weer terug te keren in de sport: zijn beschikbaarheid in 2018. Red Bull wil debutant Gasly graag laten rijden naast een ervaren coureur als ‘benchmark‘.

Kvyat wist dat en zou Helmut Marko zo tot een keuze hebben gedwongen: Of afkoping van het contract voor een contractueel vastgestelde (hoge) vergoeding of nog in 2017 terugkeren in de Toro Rosso en dan zou Daniil ook beschikbaar zijn voor het seizoen 2018.

Dat beweren de journo’s van het Duitse Motorsport-total.com.

Dr. Helmut Marko, de autosportadviseur van de racende energiedrankjesfabrikant onthulde eerder tegenover dezelfde Motorsport-Total.com dat Daniil Kvyat behoorlijk agressief reageerde op het slechte nieuws, dat hij zijn plek af moest staan aan Pierre Gasly.

Dusver lijkt de Russische agressie te werken, maar ook Red Bull heeft een troef achter de ellebogen.

Sebastian Buemi zou een boomrang-effect voor Kvyat kunnen zijn. Gegeven de boosheid bij Marko, Horner en Tost omtrent eerdere uitlatingen van Sainz jr., lijkt het ons behoorlijk onwaarschijnlijk dat men het gedrag van Daniil langs hun heen zullen laten gaan.

Wordt (ongetwijfeld) vervolgd…

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.