Volgens McLarens voormalige teambaas en huidige bestuursvoorzitter Ron Dennis moet coureur Lewis Hamilton salaris inleveren als hij zijn contract wil verlengen en ook na 2012 nog bij McLaren wil blijven.

Het is een complexe situatie. Het zit aan het einde van zijn contract dat werd getekend toen de economie er anders voorstond en nu moeten we daar een balans in vinden, aldus Dennis in gesprek met het Britse Sky.

Volgens Dennis hoeft niemand overigens spijt te hebben met Hamilton, aangezien hij alsnog ‘heel goed betaald‘ is. De oud-teambaas hoopt verder dat Hamiltons liefde voor het team hem over de streep zal trekken: Hopelijk speelt het feit dat wij hem al van jongs af aan begeleidingen en hij hier al jaren rijdt een belangrijke rol in zijn beslissing.

Volgens de op volle toeren draaiende geruchtenmolen zou de Brit genoegen moeten nemen met de helft van zijn huidige salaris, terwijl de tendens in de Britse pers is dat Hamilton de best verdienende Formule 1-coureur kan worden. Saillant detail zou zijn, dat Hamilton dan 8 miljoen zou verdienen tegen 16 miljoen voor teamgenoot Button. Een niet te negeren psychologisch issue.

Het gevaar voor een verlenging van Hamilton’s dienstverlening aan McLaren komt van Ferrari, Red Bull en Mercedes waar de contracten van respectievelijk Massa, Webber en Michael Schumacher dit jaar aflopen.

Ron Dennis gaf toe deze mogelijkheden tot onderhandelingen [tussen Hamilton en de voorgenoemde teams] uiteraard goed in de gaten te houden, maar zei zelf ook de opties voor McLaren af te wegen. We zullen goed opletten waar er stoeltjes vrijkomen en welke teams serieuze opties voor hem zijn, maar we zullen zelf ook kijken welke coureurs er voor ons beschikbaar zijn.

Wat denken jullie? Is 2012 het laatste jaar voor Lewis Hamilton bij McLaren? Zo ja, waar gaat hij naar toe? Meld je gratis aan en doe mee met de discussie op onze forum!

Leave a Reply

Your email address will not be published.