Teambaas Martin Whitmarsh van McLaren gaat ervan uit dat zijn renstal ook de komende jaren kan rekenen op de diensten van Lewis Hamilton.

Het contract van de wereldkampioen van 2008 loopt af en de onderhandelingen met McLaren zijn nog gaande. Tevens zou de jonge Brit in de belangstelling staan van Ferrari en Mercedes GP.

Ach, die speculaties. Binnen het team hebben we het er nooit over, het is vooral iets waarmee de buitenwereld zich bezighoudt, aldus Whitmarsh in gesprek met Sky Sports.

We zijn nu gefocust op het winnen van races, zoals zondag gebeurde in Canada. Het winnen van de titel is het enige dat telt. Lewis maakt heel graag deel uit van het team, net zoals wij Lewis er graag bij hebben. Hij zal nog veel races winnen, hopelijk voor ons.

Volgens Whitmarsh is er geen enkele reden waarom er na het seizoen een einde zou komen aan het huwelijk tussen Hamilton en McLaren. Echter hebben de uitlatingen van Ron Dennis over het toekomstige salaris van Lewis Hamilton nog meer vuur op de olie gegooid. Dennis noemde de economische situatie als reden om het salaris van Hamilton te halveren naar 8 miljoen, waar Jenson Button nog een geldig contract heeft van 16 miljoen voor 2013 en mogelijk ook 2014?

De vraag is dan hoe de bazen binnen McLaren Hamilton denken te kunnen motiveren, als hij de helft verdiend van een teamgenoot die [voorlopig] minder presteert. Dat is een niet te missen psychologisch effect, terwijl er eerder nog werd gesproken over 100 miljoen voor 5 jaar om Lewis voor McLaren te behouden.

Ook de timing rondom de vermeende salarisverlaging is ronduit beroerd. Hamilton bezet momenteel in het kampioenschap de eerste plaats met 88 punten na zeven races. Dat zijn er respectievelijk twee en drie meer dan Fernando Alonso en Sebastian Vettel.