De Grand Prix van Canada blijft met een tekort zitten. Dat heeft promotor Francois Dumontier gezegd in een interview met de Canadese krant La Presse.

Hoewel de race op zondag door 100.000 toeschouwers werd bezocht, lag het aantal bezoekers voor de drie racedagen op het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal vijf tot zes procent lager dan normaal.

De verkoop was zaterdag op zich zeer goed, maar we wachten nog op de laatste cijfers om een beter beeld van de balans te hebben. We draaien dit jaar helaas zeker verlies. Dat is jammer., aldus Dumontier.

Dumontier was wel opgelucht dat de Grand Prix niet teveel werd verstoord door protesterende studenten. Ik ben opgelucht. Ik kan niet ontkennen dat de laatste twee weken uitdagend zijn geweest. Het is al moeilijk genoeg een Grand Prix te organiseren. We hebben een goed weekend achter de rug. Het werd niet verstoord ondanks de dreigementen. Ik hoop volgend jaar de Grand Prix onder normale omstandigheden te kunnen organiseren.

Wij van GP Pits hopen hetzelfde, want de doodsbedreiging aan het adres van Jacques Villeneuve was ver voorbij de grenzen van fatsoen. Het is jammer dat een van de leukste GP op de kalender zo werd bezoedeld door deze gebeurtenissen.