Zwitserland wil in de toekomst opnieuw een Formule 1 race organiseren. De verkeerscommissie keurde een verdrag daarover goed met een meerderheid van 6 stemmen.

Sinds de jaren 50 is een “wedstrijd met motorvoertuigen” verboden in Zwitserland. Dit verbod werd ingevoerd na een ongeluk tijdens de 24 uren van Le Mans in 1955, toen meer dan 80 mensen omkwamen.

Volgens Zwitserse berekeningen kan een modern circuit met alle faciliteiten makkelij 1400 tot 2500 arbeidsplaatsen opleveren en een jaarlijkse inkomst van 40 tot 70 miljoen Zwitserse frank.

Het nog te bouwen autocircuit zou in de eerste plaats als testcircuit voor autofabrikanten verhuurd worden.

De laatste F1 race in Zwitserland vond plaats in 1954, in Bern. Die werd toen gewonnen door de Argentijn Juan Manuel Fangio in een Mercedes-Benz.

dpa

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter