Er kwamen vandaag maar liefst 4 nieuwsflashes op ons af die allemaal Bernie Ecclestone in de hoofdrol hadden. Bernie heeft het over z’n smeek opmerking aan het adres van Paul Stoddart, het kampioensschap van Kimi Raikkonen, het talent van Mark Webber en vertelt ons verder dat alleen hij de grote F1 baas is.

De 73 jarige Bernie waarschuwt z’n mogelijke opvolgers om zich niet bezig te houden met zijn zaken tot de dag dat hij er mee stopt. Het is volgens de Brit onmogelijk om een vervanger te zoeken, want je moet in de baan “ingroeien”.

“Zolang ik er ben, wordt het moeilijk om iemand naast me te zetten die iets kan betekenen. Je kunt nu geen goede opvolger aanduiden, je moet in deze baan ingroeien.”

“Als ik geen resultaten meer boek zal ik ermee stoppen, hetzelfde geldt als ik niet meer kan doen wat ik moet doen.”

Midden vorig jaar werd er gefluisterd dat Ecclestone aandelen had gekocht van Minardi, zodat het team gered kon worden. Maar die geruchten zijn volgens de kleine Brit niet helemaal correct.

 

“Ik heb hen enkele garanties gegeven, maar ik heb niks gekocht.”

“Ik heb Paul inderdaad een bedelaar genoemd. Ik zei dat het niet goed is dat mensen als hij rondlopen alsof ze bedelen.
Als je dat van de zakelijke kant bekijkt is het zelfs nog erger. Want Minardi zal nooit omhoog klimmen als de investeerders niet zeker zijn.”

“Ik zei tegen Paul dat hij alles overhoop moest gooien. Ik denk dat hij nu een goed budget heeft en hij heeft nu de kans om het bedrijf uit te bouwen.”

“Maar dan moet hij niet rondlopen en overal gaan smeken.”

Bernie staat aan de kant van de mindere teams uit de F1. Hij is van mening dat de kosten dringend naar beneden moeten, of dat het kampioensschap een zekere dood tegemoet gaat.

 

“Als we niet snel de kosten drukken lopen we het risico dat enkele automerken het welletjes vinden en opstappen. Ik wil dit jaar nog met enkele idee�n naar buiten komen.
Het is vrij makkelijk om via nieuwe reglementen het budget van McLaren naar beneden te halen, tot bvb dat van Jordan.”

Het grootste probleem is de grote teams te overtuigen, want zij hebben veel geld geinvesteerd om aan de top te kunnen blijven.
De FIA zou aan een nieuwe motorenregel denken, ze zouden van plan zijn om de motoren van een 3.0 liter naar een 2.5 liter V10 terug te brengen.

En zo komen we bij de toekomst. Bernie voorspelt dat de dominantie van Schumacher nu helemaal voorbij is, en zet zijn dollar in op Kimi Raikkonen.

 

“Schumacher was zeer goed voor onze zaken. Het is goed dat we een superster hebben, wanneer ze aan hem denken, denken mensen aan F1.”

“Mijn dollar, voor wat het waard is, gaat naar Kimi.”

Ecclestone ziet in Mark Webber een eventuele opvolger van Michael Schumacher. De Australi�r zou een kans maken op het zitje bij Williams in 2005. Wat maakt hem zo speciaal? Z’n talent om net als Schumacher een heel team te motiveren.

 

“Ik denk dat we het beste van hem nog niet hebben gezien. Waar zou hij eigenlijk staan mocht hij met een Ferrari rijden?”

Tot zover deze brok nieuws, over van en door Bernie Ecclestone.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter