De laatste jaren zijn er gelukkig geen rijders meer verongelukt tijdens een F1 GP. Maar Max Mosley, FIA voorzitter, waarschuwde in The Sunday Mirror dat, ondanks de grote inspanningen op gebied van veiligheid, een dodelijk ongeval niet onvermijdelijk is. “We zijn heel dankbaar voor het feit dat er als sinds zo lang geen dode is gevallen onder de F1-rijders,”

aldus Mosley.

We herinneren ons allemaal het tragische weekend in Imola 1994, waarbij Ayrton Senna en Roland Ratzenberger het leven lieten. Sindsdien is de veiligheid in de F1 er met rasse schreden op vooruit gegaan.

“We moeten erkennen dat we sinds dat tragische weekend in 1994 zeer veel geluk hebben gehad. Maar dit geluk kan niet blijven duren,” waarschuwde Mosley. “Sinds 1994 heeft de F1 serieuze programma�s ondergaan om de veiligheid op alle gebieden te verbeteren, waaronder het design van de wagens, de uitrusting en de lay-out van de circuits. Hierin zijn we met glans geslaagd. Maar de vorige jaren hebben we veel geluk gehad, want vaak zaten we dicht bij de dood van een rijder.”

Denken we hierbij aan de zware crash van Takuma Sato in Oostenrijk 2002 of de klap van Luciano Burti in Francorchamps in 2001. Hierover zei Mosley het volgende:

“Deze zouden een serieus stuk erger kunnen zijn geweest dan ze waren.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter