Ralf Schumacher heeft zonet een zware crash gehad tijdens de Grote Prijs van Amerika. De Duitser verloor de controle over zijn Williams BMW (mogelijks dezelfde oorzaak als de crash van Alonso enkele ronden eerder, nl. een lekke achterband) in de banking voor het rechte stuk en ging met volle snelheid achterwaarts in de betonnen muur.

Hij kwam tot stilstand in het midden van het rechte stuk en bleef roerloos zitten. Een eeuwigheid verstreek alvorens baancommissarissen en dokter bij de wagen waren. Ralf Schumacher heeft het bewustzijn niet verloren, maar kon zich niet uit de wagen bevrijden. Kersvers technisch directeur van Williams, Sam Michael, bevestigt dat het radioverkeer enkel nog van de pit naar de wagen kon, maar niet omgekeerd. Hij vroeg Schumacher om zijn hand op te steken als Sam Michael hoorde, wat Ralf Schumacher dan ook onmiddellijk deed.

De brokstukken van zijn bolide lagen verspreid over het hele circuit, en het treintje van wagens, uiteraard onder leiding van de safety car, moest elke keer ware kunsten uithalen om alle wagens en marshalls te ontwijken. Een rode vlag was hier misschien op zijn plaats geweest.

Van zodra we meer weten over de toestand van Ralf Schumacher, brengen we dit op F1pits.net.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter