Opvallende berichten in de internationale media. Meerdere bronnen melden dat Zandvoort op de kalender van 2020 zou staan. De Grand Prix van Nederland zou in de plaats komen van de Grand Prix van Spanje in Barcelona.

In Nederland borrelt het al langer omtrent de Grand Prix van Nederland. Zandvoort en Assen zijn al maanden aan het steggelen over de perfecte locatie voor de Nederlandse GP. Nu melden ook internationale media dat Zandvoort een contract heeft klaarliggen om in 2020 de Grand Prix van Nederland te organiseren. Het enige dat nog zou moeten gebeuren is het ondertekenen van het contract.

De Grand Prix van Nederland zou de vervanger zijn voor de Spaanse GP in Barcelona. Het slot op de kalender zou letterlijk overgenomen worden door Zandvoort, waarmee de Nederlandse GP de eerste Europese race van het seizoen zou worden in Mei. Daarna trekt het circus eind Mei door naar Monaco.

Het contract dat Barcelona heeft loopt eind dit jaar af, samen met de contracten voor de Grand Prix in Duitsland, Italië, Mexico en Groot Brittannië. Dinsdag kwamen er eveneens berichten naar buiten dat het contract met Silverstone verlengd zou zijn, maar dit ontkrachtte het Britse circuit vrijwel meteen.


Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!