Liberty Media en de Automobile Club d´Italia (ACI) hebben een overeenstemming bereikt over de economische aspecten voor de Grand Prix van Italië. Men is aan het onderhandelen met als inzet een vijfjarige deal om de Grand Prix op Monza te houden.

Het contract van de Italiaanse Grand Prix op Monza loopt eind dit jaar af en het is niet vanzelfsprekend dat de race op de kalender blijft staan. Monza heeft al jaren moeite om de Grand Prix financieel gedekt te krijgen. Volgens de ACI is er een overeenstemming over de economische aspecten, meldt het vandaag via Twitter. De kans is daarmee groot dat de Grand Prix tot en met 2024 nog op de kalender staat . De ACI en Liberty Media zijn nog wel in onderhandeling over de technische en commerciële aspecten. Een contract is dus nog niet getekend, in tegenstelling tot wat diverse media vandaag melden.

Monza is al sinds 1950 gastheer van de Italiaanse Grand Prix. Slechts één keer werd de Grand Prix niet op ´Pista Magica´ verreden. In 1980 week de Formule 1 uit naar Imola voor de Italiaanse GP.


Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!