BAR loopt het risico om nog zwaarder gestraft te worden. De FIA overweegt verdere juridische stappen tegen het team wegens het in diskrediet brengen van de sport.

Behalve de tenlasteleggingen waarvoor BAR afgelopen weekend werd geschorst voor twee races wil de FIA gaan onderzoeken of het team ook kan worden vervolgd wegens het schenden van artikel 151C van de Internationale sportcode. Daarin staat dat het ‘op welke manier dan ook in diskrediet brengen van de autosport in het algemeen’ strafbaar is.

Over de toon die BAR aansloeg in de persberichten is de FIA vooral gevallen en die werden verspreid in Barcelona.  Daarin bekritiseerde het team de beslissing van de FIA en kreeg daarin bijval van andere teams.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!