Weber met Fisichella op de achtergrondIn september 2004 maakte Ford Company bekend dat ze zich terugtrekken uit alle raceklassen, dus ook de Formule 1, en aarmee kwam een einde aan het Jaguar-tijdperk. Christian Klien behield zijn plek bij het team, maar Mark Webber kreeg aanbiedingen van topteams en vertrok. Hij werd onder meer gecontacteerd door Red Bull (om te blijven), Renault en Williams. De 29-jarige Australi�r koos uiteindelijk voor het team van Frank Williams. Er werd voorspeld dat hij dit jaar mee zou doen voor podiumplaatsen en overwinningen, er werd zelfs gefluisterd dat hij een gooi zou kunnen doen naar de wereldtitel. Dertien races later heeft hij ��n podiumplaats op zijn palmares staan. Het is bekend dat het management van het BMW.WilliamsF1 Team niet echt tevreden is met de raceresultaten van de Australi�r, die regelmatig eens trager is dan teamgenoot Nick Heidfeld.

Giancarlo Fisichella werd halverwege het seizoen gecontacteerd door Williams voor een racezitje in het seizoen 2005, maar Renault was hen voor en contracteerde de Italiaanse coureur nadat Jarno Trulli eind augustus aan de deur werd gezet. Zo keerde hij na vier seizoenen terug naar het team waar hij eind 2001 aan de deur gezet, toen nog onder de naam Benetton Racing Group. Het seizoen 2005 begon voor Fisichella fantastisch, met een polepositie en een hele race op koppositie. De Italiaan leek eindelijk zijn beste seizoen tegemoet te gaan, zo werd er verteld. Na dertien races is hij elf maal verslagen door zijn teamgenoot in zowel de kwalificaties als de race.

Webber heeft nog steeds Flavio Briatore als manager, en die is niet toevallig de teambaas van het Renault-team. Fisichella staat al sinds de tweede race van het seizoen in de schaduw van teamgenoot Fernando Alonso, en bij Renault verkiest men de Spanjaard voor de Italiaan. Volgens het tijdschrift Speed zouden Giancarlo Fisichella en Mark Webber van plaats wisselen, ten laatste volgend seizoen.

Het silly-season is volop onderweg, en met het getouwtrek rond Button tussen Williams-BMW en B.A.R.-Honda blijft de opstelling van Williams in 2006 een heel groot vraagteken.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter