Als we F1-baas Bernie Ecclestone mogen geloven komt er volgend jaar wel degelijk een GP van Amerika ondanks het debacle van dit jaar.

Tijdens de voorbije Amerikaanse GP trokken zeven van tien de teams zich terug op advies van Michelin. De bandenfabrikant kon de veiligheid van de banden en rijders niet garanderen. Enkel de teams die op het rubber van Bridgestone stonden, starten onder luid boegeroep van het publiek. Michelin nam alle schuld op zich en kondigde aan de tickets te vergoeden.

Daarop liet organisator Tony George weten, te twijfelen over een verlenging van het contract dat volgend jaar ten einde loopt. Er waren grote twijfels of de race volgend jaar wel zou doorgaan, maar volgens Ecclestone komt het zover niet en gaat de race volgend jaar gewoon door.

Ecclestone liet weten: ” Er moet al iets heel ergs gebeuren, zodat er volgend jaar geen race zou zijn in Indianapolis. Ik hoop dat iedereen begrijpt waarom de race dit jaar is fout gelopen. Het was niet de schuld van het F1-management, het circuit en de teams. Michelin had de verkeerde band meegebracht, waardoor het veel te gevaarlijk was om mee te rijden.  “

” Mocht er iemand omgekomen zijn, was dit moord geweest. We wisten dat het te gevaarlijk was.  “ voegt de F1-baas eraan toe.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!