Tweevoudig wereldkampioen Emmerson Fittipaldi hoopt dat Kimi Raikkonen de nieuwe wereldkampioen wordt. De Braziliaan die met zijn 25 jaar, 8 maanden en 29 dagen de jongste wereldkampioen ooit is, ziet zijn record nu in gevaar komen door Fernando Alonso.

Alonso die net 24 jaar is geworden en stevig aan de leiding staat in de stand om het wereldkampioenschap is goed op weg om het record van Fittipaldi te ontnemen. ” Alonso maakt een grote kans om mijn record, die ik bij Lotus in 1972 behaalde, te breken. Hij is erg volwassen voor zijn leeftijd, maar nog niet zeker van de wereldtitel. Raikkonen heeft nog kansen en ik hoop dat hij die kan waar maken en zo mijn record kan redden.  “ aldus Fittipaldi.

Fittipaldi houdt de hoop om zijn record te behouden, maar weet ook dat Alonso zijn tijd vooruit is: ” Hij heeft al het record van vroegste overwinning op zijn naam geschreven en hij maakt ook een grote kans om de jongste wereldkampioen ooit te worden. Hij heeft een echte winnaarsmentaliteit en lijkt ouder dan hij in werkelijkheid is. Hij beschikt niet over de beste wagen maar presteert altijd even goed. Hij zal wel alert moeten blijven want McLaren is sneller. Indien hij dit jaar de titel wint is het verdiend, want hij doet het geweldig.  “ voegde de tweevoudig wereldkampioen eraan toe.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!